Prolog: I det siste har nok de fleste fått med seg at Øystein Bjørstad Lindbeck fra Sortland har vunnet Spellemannprisen for sin innsats i grasrotmiljøet i norsk musikkliv. Men hvem er egentlig Øystein? Og hva gjør gjør ham fortjent til en sånn pris? Med disse spørsmåla i bakhodet drar jeg til Sortland for å snakke med grasrota – ungdommen – om Øystein.

Snøfokket blåser meg i ansiktet før jeg går inn døra til Kulturfabrikken. Jeg tar noen små skritt innafor og ser meg rundt. Noen få mennesker sitter ute i lobbyen. Jeg tar noen steg bortover mot kassa i kafeen, og spør en av arbeiderne om hvor Ungdomsfabrikken er. Hun gir meg retninga. Litt spent går jeg bortover gangen til et rom. Der møter sitter to ungdommer og spiller Playstation 4. Det er rolig og stille her inne, og de legger ikke merke til meg, før jeg sier “Hei!”og presenterer meg selv. Det kom litt plums på, de kvepper til, får de presenterer de seg selv: Hannah Simonsen og Leon Wallstad Olsen. Jeg spør dem hva Øystein gjør for ungdommen i kommunen.
– Jeg har ikke kjent ham så lenge, men slik jeg har forstått det, er han veldig for kulturinnslag og slike ting, sier Hannah litt nølende. Leon forteller at han er sekretær i Ungdomsrådet.
– Vil du si at Øystein betyr mye for ungdom på Sortland?
– Ja, uten han, tror jeg det ville vært enda kjedeligere på Sortland enn det allerede er, svarer Leon mens Hannah humrer. Jeg spør dem et siste spørsmål: Om Øystein fortjente Årets Takk-Spellemannprisen som han har mottatt. Begge svarer i et samstemt ja. Leon konkluderer med at dem som gjør gode ting, fortjener et takk. Jeg har hørt om noen rockebrakker som Øystein har vært med på å få til, og spør dem om veien.

.... for å lese hele artikkelen må logge på. Hvis du allerede abonnerer på papir, registrerer du ditt abonnement her. Under her kan du enten kjøpe bare denne artikkelen, eller bestille abonnement.

Halvår
299,-
Papir & nettutgave
Seks utgaver
Tilgang til vår digitale utgave
Arkiv-tilgang
Velkomstgave: Stasboka Godt Haill II
BESTILL
Helår
499,-
Papir & nettutgave
12 utgaver
Tilgang til vår digitale utgave
Arkiv-tilgang
Velkomstgave: Stasboka Godt Haill II
BESTILL