Rengjøringstipsene som fungerer

26 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Det å gjøre rent er ikke nødvendigvis noe du elsker, men det finnes noen tips som kan gjøre at det føles litt enklere eller mer overkommelig. Det skal vi se litt nærmere på her.

Bruk kvalitetsutstyr når du vasker 

Det er ikke sånn at det er helt det samme hva slags utstyr du bruker når du skal vaske. Det finnes nemlig mye å velge mellom på markedet, i alle pris- og kvalitetsklasser. Noen ting som må skiftes ofte kan man kanskje nøye seg med å kjøpe i litt lavere kvalitet, mens andre ting som man bruker mye og som skal tåle en del slitasje – det kan man bruke litt ekstra på. Mopper og annet rengjøringsutstyr av god kvalitet er essensielt for at man får utført oppgavene skikkelig. 

Mopper

Det samme gjelder faktisk vaskemidler. Her kan det nemlig også være lurt å bruke midler som får jobben gjort ordentlig, som kanskje er litt ekstra effektive, og som er laget for et bestemt formål. Da får man gjort det grundig med en gang, og slipper unødvendige slitasje ved å skulle gå over de samme flatene, eller den samme overflaten, flere ganger. Derfor kan det være lurt å bruke litt ekstra ikke bare på gode, men på de riktige vaskemidlene. Da får du midler som egner seg til akkurat det du skal bruke dem på. I kombinasjon med riktig utstyr, får du gjort grundigere rent hver gang. 

Lag en god plan

Når du vasker og gjør rent har også noe å si. Det er nemlig sånn at det kan være en god ide å lage en god plan for når du skal gjøre rent, ikke bare med hva. Da får du nemlig en timeplan som, hvis du klarer å overholde den, sørger for at det faktisk er rent hele tiden. Da slipper du å skulle ta de store skippertakene. 

Flere nyheter