Jeg heter Ida og er journalist for Vesteråls-magasinet Yderst. Jeg vil gjerne, gjennom noen velvalgte ord, få deg med opp på Møysalen. Det tar en stund. Men jeg tror det er verdt det.

Telefonen ringer i setet ved siden av meg. Jeg tipper det enten er en av fjellførerne eller fotografen som skal være med på turen.
– Hei, det er Kim-Remi, fotografen, sier en stemme i andre enden.
– Vi bare lurer på om du er langt unna?
Et kjapt blikk på klokka, jeg vet at turen starter klokken ni. Nå er den halv ni.
– Jeg er på Hennes altså, jeg bare venter på å komme til båtplassen, svarer jeg akkurat idet et skilt med påskriften “Møysalturer” åpenbarer seg.
– Glem det, jeg svinger ned nå! Der ser jeg deg!

Det er egentlig ganske ulikt meg å dra på en slik tur alene, uten å kjenne noen, men idag skjer det. Jeg ser på det som en husmorferie av det litt mer ekstreme slaget. I flere dager har jeg gått rundt og lurt på hva jeg skal ta med. “Helt vanlig fjellutstyr”, står det på nettsiden. Hva betyr det? Likevel er jeg ganske sikker på at jeg har pakket det viktigste: sjokolade! Klokken halv sju sto jeg opp, spent som ei fjær etter ei urolig natt med lite søvn. Været er upåklagelig egentlig, og kjøreturen ut til Hennes blir bare en frydefull naturopplevelse. Dog var det mye lengre enn jeg husket, og en stopp på REMA1000 på Sortland gjorde visst at jeg kom litt skeivt ut.

.... for å lese hele artikkelen må logge på. Hvis du allerede abonnerer på papir, registrerer du ditt abonnement her. Under her kan du enten kjøpe bare denne artikkelen, eller bestille abonnement.

Halvår
299,-
Papir & nettutgave
Seks utgaver
Tilgang til vår digitale utgave
Arkiv-tilgang
BESTILL
Helår
499,-
Papir & nettutgave
12 utgaver
Tilgang til vår digitale utgave
Arkiv-tilgang
BESTILL