En jobb som både får blodpumpa til å gå og skuldrene til å senke seg? Ja, det er mulig!

Det sies at den sjuende bølgen i havet er større enn de andre, på uforklarlig vis. Kanskje er det den samme naturloven som får alt til å skje samtidig. På samme vis, hoper hendelser og telefoner seg opp. Da må du holde hodet kaldt, og prioritere.
– Det er helt merkelig, men det slår aldri feil. Det gjør at man alltid må holde seg på alerten.

Alexander Solvang er driftsleder for Alarm 24 i Bø i Vesterålen. Ei avdeling med ti medarbeidere, som iløpet av de neste to årene vil mer enn doble staben sin. De trenger folk. Lærevillige og med evnen til å holde hodet kaldt. I dag er det to medarbeidere på jobb: Beate Lerøy og Ina Aakre. De har evnen til å bli krystallklare og dypt fokuserte, akkurat når det trengs. De sitter ved en arbeidsplass som minner om ei krysning mellom et hjemmekoselig rede og et hovedkvarter i en James Bond-film.

Telefonen ringer. På et nanosekund må du omstille deg. Kanskje er dialekten fremmed. Kanskje er det noe alvorlig. Selv om du er på andre siden av røret, står og faller situasjonen på deg. Det er intenst. Men samtidig er det veldig rolig der du sitter, trygt i din egen cockpit. Du er omsorgsperson. Du er brannmann. Du er tillitsperson. Du er vaktbikkje. Du er noens hånd å holde i. Du sitter med nøkkelen til å sette hele aksjoner og hjelpeapparater i sving. Høres det ut som en artig kombinasjon? Det funker for Ina og Beate.
– Arbeidsdagen flyr unna på et blunk, man er så fokusert. Jeg synes det er skikkelig artig, sier Ina.
– Arbeidsmiljøet er helt prima. Helt fantastisk, sier Beate.
De har vært vikar og engasjert i perioder, men nå takker begge ja til fast jobb.
– Dere jobber om natta også?
– Vi jobber natt, ettermiddag og dag. Det settes opp en turnus etter hva du trives med, og det legges veldig bra til rette for at det skal funke for de ansatte.
Ei krysning av det adrenalinpumpende heftige og det kokrolige preger arbeidsdagene.
– Jeg hadde ikke sett for meg at dette skulle passe for meg, egentlig. Jeg trenger å være i aktivitet og at det skjer noe. Men dette passet meg midt i blinken, faktisk. Det er aldri et kjedelig øyeblikk. Du vet aldri hva det neste blir, og ingen dager er like, sier Beate.

For å komme inn hit, må du sluses inn og klareres. Kameraer overvåker nærområdet og gir full oversikt. For her er mye informasjon i omløp, og den er sensitiv.
– Bø kommune, værsågod, sier Ina, sender innringeren videre.
– Det er dere som er Bø kommune, altså?
– Ja, det er til oss dere kommer når dere ringer Bø kommune. Vi er sentralbord for en rekke andre kunder også.

Neste telefon ringer hos Ina allerede før hun har lagt på den forrige. Den er fra en eldre dame som hun er på hils med, på fornavn, som trenger hjelp fra hjemmesykepleien. Trygghetsalarmene er en viktig del av jobben. Enkelte av systemene sørger for å passe på hjemmeboende mennesker som trenger omsorg, og varsler hvis det skjer noe unormalt.
På den måten frigjør Alarm 24 hendene til omsorgsarbeidere over hele landet ved å være første leddet som tar imot alarmene, og undersøke hva det gjelder. I ni av ti tilfeller er det bare noen som er utålmodige, de har stått med hodet i fryseren og ikke hørt telefonen.
– Denne typen oppdrag blir det bare fler og fler av, så søkere med helsefaglig bakgrunn er mer enn velkommen, sier Alexander.
Den digitale utviklinga åpner dører i denne bransjen, og Alarm 24 har skodd seg. Med nye digitaliserte systemer har de kapasitet til å betjene langt flere kunder, og langt flere sammensatte oppgaver. Men det trengs folk.

Søk på Vesterålens mest spennende jobb!

Alarm 24 sin alarmstasjon i Bø i Vesterålen har ledig vikariat som alarmoperatør i turnus, med mulighet for fast ansettelse. Alarm24 AS er i kraftig vekst, og har behov for flere nye medarbeidere i året som kommer. Som vikar har man en fot innenfor når nye faste stillinger skal bemannes.

Er du ikke fremmed for bruk av Windows-basert PC, og har en vandel som er gnistrende plettfri? Har du kontroll på alfabetet, og skriver godt norsk, og snakker både norsk og engelsk muntlig? Vi trenger deg. Ta kontakt med oss.

Kjennskap til sikkerhetsfag mottas med jubel, men er intet krav. Hos oss har du gode muligheter for personlig og faglig utvikling. Ta kontakt for en hyggelig prat om du ønsker mer informasjon om stillingen. Vi tilbyr opplæring, pensjonsforsikring, en spennende og unik arbeidshverdag, og et godt arbeidsmiljø.

Søknad med CV og referanser sendes til: alexander@alarm24.no. For spørsmål om stillingen, ta kontakt på telefon 76 11 41 00, eller 99 45 74 48.

Søknadsfrist: 23.05.17, med oppstart i begynnelsen av juni.