Ukulele er det perfekte lille instrumentet

13 januar 2020
Mathias Bjelland
Ukulele er det perfekte lille instrumentet

Hva er egentlig ukuleler?

Ukulele er et musikkinstrument som er relativt nytt på scenen. For de fleste ser ukuleler bare ut som små gitarer. Selv om de har ganske mange likheter, er det noen reelle forskjeller som resulterer i at de passer for forskjellige situasjoner. Melodiene som hver av dem produserer er ganske forskjellige og ukuleler er bedre egnet for relativt avslappet musikk, mens gitarer er bedre egnet for relativt mer positive sanger.

Ukuleles sporer opprinnelsen tilbake til Hawaii. Ukuleles ble først oppfunnet mot slutten av 1800-tallet, men forble stort sett innenfor øykjeden til Hawaii ble stadig mer innlemmet i USA. Turister fra det amerikanske fastlandet begynte å se ukuleles i bruk da de var på ferie der og bestemte at dette ville gi et fint tillegg til menneskehetens samling av musikkinstrumenter. I løpet av 1900-tallet vokste ukuleles i popularitet og ble etter hvert kjent over hele verden. Hos danmusikk.no kan du også skaffe deg en av dem!

Ukulele og stranden er en perfekt kombinasjon

Ukuleles brukes best for sanger designet for å gjøre lytteren rolig. De høyere tone melodiene ukuleles produserer for avslappende melodier som passer veldig godt til den avslappede kulturen på tropiske Hawaii. Ukuleler kan spilles av seg selv. Hvis du noen gang drar på ferie på Hawaii, vil du uunngåelig komme til en person som leker ukulele mens du slapper av på stranden.

Ukuleles kan også spilles sammen med andre instrumenter. Kombinasjonen av instrumenter som er best egnet til å fungere bra med ukuleler, varierer avhengig av hvilken sang det er snakk om. Som du ser, er ukulele et allsidig instrument og er virkelig unikt i seg selv. Med sin spesielle opprinnelse og sine spesielle følsomheter blir ukulele av mange musikkelskere sett på som et hyggelig tilskudd til menneskehetens kollektive lager av musikk og musikkinstrumenter.

Flere nyheter