Hvordan fungerer en eggløsningstest?

16 april 2020
Maria Laugesen
Hvordan fungerer en eggløsningstest?

En eggløsningstest er beregnet for kvinner som forsøker å bli gravide. Det er nemlig i tiden rundt eggløsningen at du har størst sannsynlighet for å bli gravid. Derfor er det relevant å vite når du har eggløsning. Det kan være litt forskjell på hvordan man tar en test avhengig av den spesifikke typen, men prinsippet er det samme for alle. Rundt 24-36 timer før eggløsningen stiger konsentrasjonen av hormonet LH, og det er presis dette som testen kan måle i urinen. Derfor virker testen ved å bli positiv 24-36 timer før eggløsningen skjer, og det er presis her kvinnen er på sitt mest fruktbare tidspunkt.

Av den grunnen bør du vite ca. når du har din eggløsning, og dette gjør du ved å kjenne din egen syklus. Du må kjenne lengden, og så kan du telle deg frem eggløsningen. Du kan med fordel ta testen tidlig på dagen, fordi konsentrasjonen av hormon er høyest her, og før du har drukket for mye. Er testen negativ, da bør du vente 24 timer før du tar en ny. Og når den da er positiv, da vet du at du er på det mest fruktbare tidspunktet i din syklus.

De tester som finnes på markedet i dag er av veldig høy kvalitet. Og hos billige-tester.no kan du finne et stort utvalg av eggløsningstester som er godkjent både for profesjonelt bruk og hjemmebruk. De har en nøyaktighet på mer enn 99% og er derfor blant markedets mest følsomme tester. Her får du altså noe av det beste på markedet, og testene er samtidig utrolig enkle å anvende. Samtidig får du dem til en veldig fordelaktig pris, så du kan få høy kvalitet til lave priser. Finn din favoritt blant de mange forskjellige varianter som finnes på siden, så du kan få din eggløsningstest i dag.

Flere nyheter