Vitamintabletter har blitt en vanlig del av vårt kosthold

16 september 2019
Mathias Bjelland
Vitamintabletter har blitt en vanlig del av vårt kosthold

Har vitamintabletter tatt overhånd?

Et vanlig skue i norske hjem er en boks med vitaminer i kjøkkenskapet. Enten det er vitaminbjørner, kapsuler, eller kanskje til og med en flytende væske, så er vi nordmenn kjent for å ha dette kosttilskuddet liggende rundt. Det kan føre til at vi nok stiller oss spørsmålet om det blir litt for mye av det gode. For trenger vi egentlig så mye vitaminer utenfor det ordinære kostholdet vi har?

Mye forskning har blitt gjort på feltet, og muligens er faktisk svaret ja. Selv om det unektelig er kommersielle krefter bak salget av vitaminer, så er det liten tvil om at vi mennesker har endret våre dietter med årene såpass mye at vitaminmangelen er reell. For eksempel har dette ført til helseproblemer som de færreste av noensinne kunne tenkt oss selv med en liten endring i dietten. 

Suppler kostholdet med vitaminer

Det er mange helseproblemer som er knyttet til vitaminmangler. Det beste er nok å få seg i vitaminene gjennom vanlig mat. Allikevel kan vitaminsupplement være med på å hjelpe i dager der en muligens ikke har tid til middagen. Sliter du med helseproblemer slik som hårtap, så kan dessuten produktene fra https://puregrow.no/ være behjelpelige. 

Det finnes også mange andre supplementer der ute og mat som kan gi deg de vitaminene og den hjelpen du trenger i form av næring. Problemet med vitamintabletter begynner når du utelukker andre former for næring, og dette er noe enkelte har falt for. Ja, det er masse næring i vitamintabletter, men det er tross alt et supplement, og ikke et kosthold i seg selv!

Ingenting er bedre enn å lage god mat på egenhånd. Da får du med de fleste vitaminene og næringsstoffene som din kropp trenger. Det er fullt av god mat der ute, gode vitaminsupplementer, og andre hjelpemidler – sørg for å skape en balanse!

Flere nyheter