Å lage kvalitetsmagasin fra den ytterste odde i nord er den sanneste glede for vår lille redaksjon. En bitteliten redaksjon av ildsjeler som brenner om å fortelle om de historiene som tabloidene ikke er så gira på, men som oppsummerer livet her ute. Sjela trenger å få mat, og vi har en lang meny av historier til deg.

Folk spør innimellom om vi har nok å skrive om. Og om hvor vi tar det fra. Det er lekende lett: Du tar flinke folk, og så ber du dem kjenne hva som napper dem i buksefoten. Hva har de lyst til å lage? Hvor er det det klør? Da skjer det magiske ting. Denne måneden har vi en liten gerilja av snope fotografer og glitrende skribenter som har fanget historier og folk på hver sin kant, og så ender det opp med å være en rød tråd på et nivå som ingen verken kunne forutsett eller planlagt. Vi har laget 150 magasiner, og slutter aldri å forbause oss over hvordan et magasin lever sitt eget liv og har sin egen vilje. Vi tror på denne kreative friheten.

Vi tror på å på å lage ting som stikker djupere enn vi selv klarer å forklare. Vi tror på å gjøre vanskelige, ubehagelige, artige og overraskende ting. Vi har overnattet på gamlehjemmet, klatret på Møysalen, vi har sløyd, fisket, opplevd og forstått meir om hva vi er laget av. Det holder oss snope, fleksible og med føttene på jorda. Ingen konsern, ingen baroner på toppen, ingen sugerør fra andre deler av landet. Bare oss og dere. Vi håper å lage hundrevis av magasiner til, på web og papir, men akkurat nå er vi ved et veikryss. Vi trenger flere abonnenter. Minimum 300. Hvis ikke må vi legge ned vårt lille bevis på Nordnorge. Her kan dere lese mer om saken: https://www.spleis.no/project/34018

Vi tror vi kan klare det, men hvis ikke: Det har vært et eventyr. Tusen takk. •