I Vesterålen viser man mer enn de fleste steder i Norge, noe man har på innsida – helt på utsida. Og ingen gjør det som de gjør det på Stø. 

“De er så fasade”, sier de nede på Østlandet. Når de snakker om kakseparet i nabolaget, som er så overfladiske. “Er så opptatt av å vise hvor vellykka dem er” med fjernstyrt skiboks, fem terrasser, downlights rundt hele huset og fontene i hagen. I Vesterålen ser man en annen fasade-trend. For selv om det folk viser frem her, i aller høyeste grad er fasade-kunst, så er det, med måten det gjøres på, kanskje enda mer fristende å kalle det anti-fasade-fasade. I stedet for å løfte seg selv opp, så tar en seg selv ned. I stedet for å vise suksess og økonomisk vellykkethet, viser en seg selv som folkelig. I stedet for “se, men ikke røre” så sier man kanskje “se, kom inn, så skal jeg slenge på litt røre”. Heh. På Stø i Øksnes har det tatt helt av.
– Jeg synes det er drit kjedelig hvis du bare har grått eller hvitt hus. Synes det er mye mer artig hvis det er litt mer spesielt. 

.... for å lese hele artikkelen må logge på. Hvis du allerede abonnerer på papir, registrerer du ditt abonnement her. Under her kan du enten kjøpe bare denne artikkelen, eller bestille abonnement.

Halvår
299,-
Papir & nettutgave
Seks utgaver
Tilgang til vår digitale utgave
Arkiv-tilgang
Velkomstgave: Stasboka Godt Haill II
BESTILL
Helår
499,-
Papir & nettutgave
12 utgaver
Tilgang til vår digitale utgave
Arkiv-tilgang
Velkomstgave: Stasboka Godt Haill II
BESTILL