De har fått besøk av aliens, og det midt i skoletimen. De er på besøk fra en planet viet til mysteriet som inntreffer i overgangen mellom barndom og ungdom. 

Rommet er fullt av mennesker som står på terskelen til å forlate barndommen.  Midt på gulvet står to unge kvinnelige skikkelser fra en ubestemt fremtid eller fortid, med stivt blikk, et underlig apparat og innsmigrende, lett robotiske doktorstemmer som vekker assosiasjoner til fordums sci-fi radioteater i NRK. Reisen har begynt:

– Okei. Dåkker kommer tel å motta sensitiv informasjon om dåkker sjøl i framtida, og vi kan ikkje garantere for at dåkker vil like det dåkker får høre. Likevel vil dataen, om den brukes rett, kunne gjøre overgangsfasen fra barn tel voksen nåkka mindre komplisert. Vi har i utgangspunktet tilgang på alle detaljer om ka dåkker kommer tel å gjøre, korsn dåkker kommer tel å føle dåkker, og kæm dåkker kommer tel å bli. 

.... for å lese hele artikkelen må logge på. Hvis du allerede abonnerer på papir, registrerer du ditt abonnement her. Under her kan du enten kjøpe bare denne artikkelen, eller bestille abonnement.

Halvår
299,-
Papir & nettutgave
Seks utgaver
Tilgang til vår digitale utgave
Arkiv-tilgang
Velkomstgave: Stasboka Godt Haill II
BESTILL
Helår
499,-
Papir & nettutgave
12 utgaver
Tilgang til vår digitale utgave
Arkiv-tilgang
Velkomstgave: Stasboka Godt Haill II
BESTILL