Ah, nå kjenner jeg at det er på høy tid å komme med noen fornærmende uttalelser. Det som er så morsomt med fornærmende uttalelser er det faktum at der finnes folk som lar seg fornærme over hva andre mener. Heldigvis er det ikke farlig. Det skjer nemlig ingenting. Det er ikke slik at om du blir fornærmet av å lese dette så våkner du i morgen med pukkelrygg.

Så, la oss gå rett på sak. Hva er egentlig greia med at man ikke kan klippe plenen på søndager, bortsett fra at det står svart på hvitt i loven? Det er ikke lov å eie skildpadder heller, men jeg er interessert i å vite hvorfor. Det står til og med i Bibelen at man skal holde hviledagen hellig, men hvordan holder man egentlig en dag hellig? Ved å ligge på sofaen og stirre i taket? Er jeg hellig så lenge naboen ikke kan høre at jeg eksisterer? Er det lov å øve trombone på søndager?

Se for deg følgende scenario: det er onsdag og du sitter med en boks blodfortynnende på plattingen i 25 grader. Naboen starter opp gressklipperen og du tenker «Ah, lukten av nyslått plen, kan det bli bedre.» Så til neste scenario: det er søndag og du sitter med en boks blodfortynnende på plattingen i 25 grader. Naboen starter opp gressklipperen og du tenker «For en tufs, jeg ringer 112!»

Jeg er ganske sikker på at dersom loven ikke hadde eksistert, så hadde ingen brydd seg heller. Har det virkelig hendt noen gang i verdenshistorien at folk ikke fikk med seg hva presten sa fordi noen klipte gresset et par hundre meter unna? Joda, jeg forstår at man kan bli gal av bensindrevne kantklippere og vedsagere, men gressklippere?

Så et kjapt spørsmål til alle dere som på det sterkeste mener at utilbørlig larm på søndager burde bekjempes med alle tilgjengelige midler. Hvordan går dere frem for å få bilen ut av oppkjørselen midtvinters når dere skal til kirka om det har snødd en meter natten før? Da er vel ikke snøfreser eller traktor et tema? Og går du løs med snøskuffa så har du brutt noen vers i kapittel 20 i 2. Mosebok hvor det tydelig står at du ikke skal gjøre noe fysisk arbeid. Alt dette kommer som kjent på CV’n når du en dag banker på Perleporten, så her må man trå varsomt.

Neida, jeg skal slutte å være så vanskelig. Og bare for å ha sagt det; jeg klipper kun plenen på søndager om jeg er peise nødt, og da går jeg først rundt til naboene og spør om det er greit. Ved nærmere ettertanke så puster nok naboene lettet ut hver gang jeg gjør noe til gagns utenfor husveggene.

Men om jeg en dag skulle havne i et nabolag hvor det ikke var greit, så hadde jeg montert tre trampoliner og invitert til hagefest for unger hver eneste søndag, med fri flyt av Smash og seigmenn.

Heldigvis er dette en problemstilling som er på tur ut da robotgressklippere har gjort sitt inntog i landet. Men om ingeniørene kunne vært så vennlig å finne opp en robotsnøfreser så hadde jeg blitt svært takknemlig… og gjerne en robothusmaler óg, når vi er i gang. Og til slutt, dere som mener at det skal være stille på søndager: det er HELT greit at du mener det. Jeg våkner garantert ikke med pukkelrygg.